Ko smo mi?

Našu ekipu čine mladi sportisti koji žele da dokažu da sport nije vrsta biznisa gde pojedinci dobro zarađuju, već da to treba biti sastavni deo svakog deteta kao i odraslog čoveka. Fizička aktivnost je nešto što je neophodno za ljudsko telo. Svaki član naše ekipe je dugogodišnji sportista koji želi da se bori za decu i omladinu u sportu.

Naša vizija

se zasniva na okupljanju mladih sportista (školski uzrast), kada im je najbitnije pokazati kako su sport i sportske aktivnosti neizbežne i neophodne za odrastanja. Svako dete treba da se pronađe u sportu koji mu najviše odgovara i u kome se oseća srećno. Od davnina je poznato da se takmičenjem smatra nadmetanje raznih timova koji treniraju isti sport.

Naš cilj

je upravo suprotno, zašto se ne bismo svi zajedno oprobali u nekom univerzalnom sportu, gde nije samo potrebno, ako si fudbaler da umeš da šutiraš loptu nogom, košarkaš da umeš da šutiraš loptu rukom itd. Zato želimo da se svaki sportista dokaže u više faza i time pokaže da je najbolji i najspremniji sportista u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Naša misija

Je da pordržimo sve male sportiste, kojima su potrebna sredstva za treninge, takmičenja i nastupe kako bi uspeli da naprave rezultate i ostvare svoje snove. Pored toga ne želimo da zanemarimo i drugare kojima je potreban čvrst oslonac da bi se izlečili i pobedili u svojoj borbi! DOKAZAĆEMO da smo drugačiji, došli smo na ideju da da probudimo humanu svest kod mladih sportista tako što će oni u saradnji sa roditeljima prikupljati sredstva dolaskom na turnir univerzalnog sporta i time pomoći budućim šampionima (u našem slučaju novac bi se uplaćivao Fondaciji Mladih sportista Srbije).

Rađanje ideje

Novembar 2014. godine
Ideja za dokazivanjem i takmičenjem se javila još 2014. godine kada je jedan od osnivača odlučio da napravi sajt na kome će se ljudi takmičiti i nadmetati u sportskim aktivnostima kao što su zgibovi, sklekovi itd….

Nadogradnja ideje

Mart 2015. godine
Nešto kasnije ideja je krenula da se razvija u drugom smeru. Tada nam se plan izmenio, zamislili smo da sve ljude željne dokazivanja u sportu okupimo na jednom mestu i damo im priliku da uživo odmere snage. Cilj ovakvih akcija bio je promovisanje sporta i fer play igre.

Aktiviranje sajta Dokaži Se!

Januar 2017. godine
Razmišljajući kako bismo mogli da plasiramo i pokažemo ono čime se bavimo pokrenuli smo sajt dokazise.rs. Osnovni cilj sajta je da prikažemo naš projekat i čime se mi bavimo. Prateći trendove i potrebe modernog poslovanja javlja se ideja o pokretanju sportskih Team Buliding aktivnosti.

Ideja o osnivanju Sportskog udruženja

Novembar 2017. godine
Napokon su se sve kockice složile kao i ideje osnivača. Da bismo krenuli u ozbiljniju realizaciju naših planova odlučili smo da osnujemo Sportsko Udruženje “Dokaži Se”. Ambicije udruženja jesu promovisanje sporta i sportskog duha kod dece i odraslih. Akcenat smo stavili na značaj sportske aktivnosti kao bitan deo života svakog pojedinca.

Registracija u APR-u

Februar 2018. godine
Registracijom u Agenciji za privredne registre ozvaničili smo postojanje naše organizacije i usvajanjem Statuta odredili ključne ciljeve. Jedino što nam preostaje jeste da budemo istrajni u realizaciji ciljeva. Dokazaćemo da je to moguće!